Play Close

OD IDEJE DO NESVAKIDAŠNJEG ISKUSTVA

 

Da u današnjem modernom svetu, više nego ikada, postoji težnja da se konstantno bude deo nekog novog, drugačijeg iskustva koje će se pamtiti, najbolje govore neverovatna snaga i moć dobro osmišljene ideje, sprovedene u zavodljivu priču.

 

Ne čudi što su u prošlosti kreativci poput poeta i umetnika, a danas glumci i reditelji baš ti na koje računamo kada smo u potrazi za nekim novim, neistraženim svetom. Isto je i sa marketing industrijom, koja se danas zasniva na ideji da je sa korisnicima neophodno podeliti iskustvo i šansu da se zaviri u neku novu stvarnost.

 

Moderni događaji pružaju iskustva za sva ljudska čula, sa ciljem što efikasnijeg i dubljeg povezivanja pojedinca sa određenim brendom. Upravo je taj koncept from storytelling to storyliving pravac kojim se kreće jedna od najuspešnijih domaćih kreativnih i event agencija – M2Communications.

 

Međunarodno nagrađivani konceptualni projekat „eXpedicija na Mars“, koji je za BMW kreirala i realizovala agencija M2Communications, najbolji je primer eventa koji je pored tehnološke i produkcijske avangarde otišao korak dalje. Ovaj događaj je svim zvanicama pružio emociju i autentično iskustvo koje se dugo pamti, ostavljajući lični pečat i uticaj i na konkurenciju u auto industriji i njihov doživljaj organizacije događaja ove vrste.

 

„Inicijalni impuls i ideja bili su nam da kreiramo iskustvo koje se na nesvakidašnji način povezuje sa brendom i koje se razlikuje od svega što se do tada moglo videti i osetiti na događajima u auto industriji. Verovali smo da ukoliko zvanicama pružimo mogućnost da postanu deo uzbudljive „svemirske ekspedicije“ i na interaktivan i futuristički način otkriju sve što nudi luksuzni BMW X3 model, uspeh neće izostati … tako je i bilo“, poručuje Miro Antić, osnivač i Chief Experience Officer u agenciji M2Communications.

 

 

Kreativni koncept Shaping Memories koji prati otvaranje najnovijeg luksuznog grada, marine i hotela na jadranskoj obali – The Chedi Luštica Bay, a koji inspiraciju crpi u unikatnim motivima, autohtonim legendama i tradiciji Boke Kotorske, takođe je u potpunosti osmišljen i razvijen u kancelarijama beogradske agencije M2Communications.

 

Ideja da se za više od 1500 zvanica iz celog sveta prikaže neverovatna prirodna lepota poluostrva Luštice, pažljivo ukrašena najnovijim luksuznim kompleksom koji je u savršenoj harmoniji sa svojim okruženjem, kulminirala je spektakularnim događajem koji je već odneo titulu najluksuznijeg eventa sezone na primorju.

 

„Naša vizija prilikom osmišljavanja i sprovođenja kompleksnog projekta kao što je The Chedi Luštica Bay, bila je da zvanicama pored odlične muzike i uzbudljivih performansa od kojih zastaje dah, ponudimo i naraciju koja će oblikovati sećanje i pružiti kvalitetnu interakciju i ekskluzivnost“, poručuje M2C kreativni tim.

Download PDF Article

Izvor: Business & Luxury

www.businessandluxury.com

EXPERIENTIAL MARKETING: tehnologija kao izazov i glavni pokretač promena

Interakcija potrošača sa brendom je danas imperativ, jer izaziva pozitivnu, emotivnu vezu koju tradicionalni oblici oglašavanja ne mogu tako lako postići. Danas, brendovi moraju na efikasan način da privuku pažnju i angažuju potrošača / klijenata. Takva efikasnost se upravo postiže „experiential“ (engagement) marketingom.

Button arrow
Read More

KREIRANJE PRESTIŽA: organizacija luksuznih događaja

Snaga event industrije posebno dolazi do izražaja u segmentu luksuznih brendova koje karakterišu eksluzivnost, sofisticiranost i, najčešće, bogata istorija i tradicija iz koje donose svoj autentični pečat.

Button arrow
Read More

KAKO IZGLEDA PROCES RADA U KREATIVNOJ AGENCIJI

Svaki projekat na kome radimo zahteva dva odvojena procesa: kreativno stvaranje i implementaciju. Prvi od ta dva, koji rezultira u jedinstvenom rešenju, podrazumeva tri faze: fazu otkrivanja, kreiranja (ideja) i konceptualizaciju.

Button arrow
Read More