X
SRB

Sa Jaffom u Rio

"Noć u Riju" za pamćenje. Jaffa cakes i Olimpijski Komitet Srbije priredili su nesvakidašnji ispraćaj Olimpijskog tima Srbije na Olimpijske igre u Brazilu u atmosferi inspirisanoj duhom Rio de Žaneira.

Idejno rešenje i organizacuju događaja kompanija Jaffa Crvenka poverila je agenciji M2Communications.

Kreativni direktor Miro Antić i tim agencije M2Communications osmislili su ambijent koji je dočarao neke od najpoznatijih atrakcija Rija. Zvanice su imale priliku da prošetaju čuvenim mozaikom Kopakabane, uživaju u neobičnim delima uličnih umetnika Rija, koktelima pripremanim u pravom tropskom baru, ili se pak upute u obilazak amazonske prašume i obojenih favela.

Duh Brazila se mogao doživeti svim čulima. Događaj je počeo uz brazilski džez u izvedbi Sanje Marković i Brazilian Jazz Collective-a, a zatim je hor VivaVox, u neuobičajenom nastupu za njih, podigao atmosferu i najavio ceremonijalni deo. U duhu Igara, predstavnici Jafe i srpski sportisti upalili su Olimpijski plamen i time simbolično poželeli srećan put i uspešno takmičenje u Riju.

Žurka se nastavila spektakularnim karnevalskim performansom. Uz zvuke sambe i batukada baterije nastupale su brazilske plesačice praćene kepuerom. Brazilski ritmovi i muzka St. Luis benda držali su zvanice na nogama do kasno u noć.

Ispraćaju srpskih sportista na najvažnije takmičenje na planeti prisustvovao je veliki broj zvanica iz poslovnog i javnog života, predstavnici ambasada, kao i poznate ličnosti. Puno uspeha našim olimpijcima poželeli su Bojan Knežević, direktor kompanije Jafa Crvenka, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS i Juan Olivirea Monfin, sekretar ambasade Brazila, kao predstavnik zemlje domaćina Olimpijskih igara.