X
SRB

Svečano otvaranje fabrike Aster Tekstil u Nišu

„Aster Tekstil“, vodeća turska tekstilna kompanija, uložila je 9.000.000 evra u izgradnju fabrike u Nišu, koja se prostire na površini od 19.250 m2 i opremljena je najsavremenijim mašinama. Trenutno je zaposleno 300 radnika, a u naredne dve godine biće zaposleno 2.000 mladih.

Svečano otvaranje fabrike organizovano je 19. oktobra, a idejno rešenje, produkcija, realizacija događaja i odnosi sa medijima povereni su agenciji M2Communications. 

Fabriku su svečano u rad pustili, predsednik upravnog odbora kompanije „Aster Tekstil“ grupe Ismail Kočali, predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, Njegova ekselencija ambasador Republike Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Fabrika je otvorena simbiločnim aktiviranjem poluge nakon čega je usledila animacija kojom je predstavljena kompanija „Aster Tekstil“, njen dolazak u Niš i objekat u kome se nalaze proizvodni pogoni.

„Aster Tekstil“ je osnovan u Turskoj 1993. godine kao kompanija specijalizovana za modni dizajn i proizvodnju, čiji se centri za razvoj poslovanja nalaze u Istanbulu, Londonu i Barseloni, proizvodni pogoni u Turskoj i Bangladešu, a od sada i u Srbiji. „Aster Tekstil“ proizvodi za neke od najpoznatijih svetskih brendova poput: Marks&Spenser, Zara, Mango, H&M, Sandro, Maje, S’Oliver, Esprit, Tesco, Vero Moda i druge, a 2014. je osnovana sopstvena WtR modna marka u segmentu luksuznog oblačenja.

Sa proizvodnim kapacitetom od 2,5 miliona komada mesečno, kompanija je 2015. godine dospela na listu prvih osam turskih kompanija po obimu izvoza u sektoru tekstila zahvaljujući ostvarenom prometu u vrednosti od preko 100 miliona evra.